Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

100% Norway

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Flere enn tjue norske designere deltar på årets 100% Design-utstilling i London. Dette er Storbritannias største designutstilling og det er fjerde gang Norge har egen stand på utstillingen. Politisk rådgiver Annelene Svingen besøker utstillingen når den åpner i dag.

Flere enn tjue norske designere deltar på årets 100% Design-utstilling i London. Dette er Storbritannias største designutstilling og det er fjerde gang Norge har egen stand på utstillingen.  Politisk rådgiver Annelene Svingen besøker utstillingen når den åpner i dag.

Regjeringen har økt satsingen på design de siste årene, og bevilger nå årlig 25 millioner kroner til Norsk Designråd. Utstillingen i London er en del av arbeidet med å profilere Norge og norsk design i utlandet. I år fokuserer den norske standen, 100% Norway, på glass, porselen og tekstil.

– Regjeringen vil stimulere til økt bruk av design i næringslivet. Målet er å øke forståelsen for at design er med på å skape attraktive og gode produkter og konkurransedyktige selskaper. Maritim industri og andre høyteknologiske bedrifter har for eksempel hatt stort utbytte av å satse på design, sier Svingen.

Bærekraft er tema for årets utstilling. Dette er også et tema den rød-grønne regjeringen har satt høyt på dagsorden, ved å slå fast at Norge skal være et foregangsland i miljøpolitikken.

- Men vi politikere kan ikke løse miljøproblematikken alene. Politikere, bedrifter og enkeltpersoner har alle et ansvar. Det er derfor gledelig at designerne på 100% Norway har tatt tak i temaet. Gjennom sitt arbeid formidler de dermed et viktig politisk standpunkt og vil på lengre sikt bidra til å endre folks holdninger, sier Svingen.

Selv om utstillingen først og fremst vil profilere norske designere, mener Svingen at den vil bidra til å bygge opp Norges generelle omdømme og slik sett komme større deler av norsk næringsliv til gode. Omdømmearbeid handler om å formidle hva Norge er og hva Norge står for. Årets 100% Norway er et tydelig bevis på at nordmenn er nyskapende og opptatt av natur og miljø – verdier vi gjerne vil at folk i utlandet skal forbinde med Norge.

Det er det norske arkitektfirmaet Snøhetta som i år fikk oppdraget med å bygge paviljongen til utstillingen, utenfor det prestisjefylte og anerkjente galleriet i Kensington Gardens.

– Dette viser at norsk design og arkitektur er i støtet, mener Svingen.

Les mer om utstillingen i London: http://www.norway.org.uk/100percent/2007.htm

Til toppen