Historisk arkiv

Ber om innspill til innovasjonsmeldingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen og miljøvernminister Helen Bjørnøy inviterer bedrifter, kunnskapsmiljøer, organisasjoner og offentlige aktører til Tønsberg onsdag 5. september for å få innspill til innovasjonsmeldingen som skal legges frem i 2008.

Regjeringen har startet arbeidet med den første stortingsmeldingen om innovasjon. Meldingen skal vise hvordan staten vil engasjere seg på et bredt felt i næringspolitikken for å bidra til nyskaping og et konkurransedyktig næringsliv.

Derfor inviterer miljøvernminister Helen Bjørnøy og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen bedrifter, kunnskapsmiljøer, organisasjoner og offentlige aktører til Tønsberg onsdag 5. september for å få innspill til innovasjonsmeldingen som skal legges frem i 2008. Miljø og verdiskapning er hovedtema for konferansen.

Konferansen skal gi gode råd og innspill i arbeidet med en forsterket satsing på innovasjon, deriblant miljøteknologi, og synliggjøre mulighetene for norsk næringsliv.

– Utvikling av ny teknologi er helt avgjørende for å løse dagens og morgendagens miljøproblemer. Det voksende markedet for miljøteknologi gir også store muligheter for verdiskapning i norske bedrifter, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

I Tønsberg blir det gode foredrag og gruppearbeid som vil gi inspirasjon, samtidig som det er en god anledning til nettverksbygging i regionen. Målet er at ingen skal forlate konferansen uten nye tanker.

– For meg vil det være svært nyttig å treffe bedriftene for å få høre hvordan de opplever hverdagen, og få innspill til hva vi kan tilrettelegge fra statens side. Samtidig vet jeg at bedriftenes tid er kostbar. Derfor legger vi opp til at dagen skal inspirere både bedriftene og meg, slik at vi har gjensidig nytte av dagen, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Dette er den andre i rekken av flere innovasjonskonferanser som regjeringen vil arrangere ut over høsten.

Interesserte kan melde seg på til prosjektleder Randi Olsen i Innovasjon Norge, randi.olsen@innovasjonnorge.no , eller ringe henne på 958 69 425 for å få vite mer.