Historisk arkiv

Ibsenbyste i Shanghai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen avduket onsdag en byste av Henrik Ibsen i Shanghai. Skulptør Per Ung var til stede ved avdukingen. Kultur er en viktig døråpner til kinesisk næringsliv.

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen avduket onsdag en byste av Henrik Ibsen i Shanghai. Skulptør Per Ung var til stede ved avdukingen. 

 

– Ibsen er godt kjent i Kina. Det er verdt å legge merke til at kultur er en viktig døråpner til kinesisk næringsliv, sier Dag Terje Andersen.

 

Bysten av Ibsen vil få plass i Shanghais framtidige ”Theatre Avenue”. En av gatene i Shanghai skal omgjøres til teatergate, med byster av utenlandske og kinesiske diktere og forfattere. Totalt skal det settes opp 22 byster.

 

Per Ungs byste av Henrik Ibsen er den første som kommer på plass, noe som understreker Ibsens rolle i Kina. Ibsens samlede verker var blant de første vestlige samlinger som ble oversatt til kinesisk og Ibsens stykker er flere ganger satt opp ved kinesiske teatre.

 

Ibsen-bysten er en kopi av den som står i Bergen. Bysten som nå settes opp i Shanghai er betalt av I. M. Skaugen ASA og Shanghais myndigheter betaler for transport og montering.

 

Kina er en stadig viktigere handelspartner for Norge, og denne uken har nærings- og handelsministeren vært i Kina med statsministeren, finansministeren og nærmere 50 representanter for norsk næringsliv.

 

Per Ung (t.v.), Dag Terje Andersen og Henrik Ibsen i Shanghai.
Per Ung (t.v.), Dag Terje Andersen og Henrik Ibsen i Shanghai.