Historisk arkiv

Trond Giske til Qatar og Emiratene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Trond Giske skal neste uke besøke Qatar og De forente arabiske emirater sammen med H.K.H. Kronprins Haakon og 60 næringslivsrepresentanter. Under besøket vil statsråden delta på den offisielle åpningen av Hydros gigantprosjekt Qatalum og ha egne møter om bedrifters samfunnsansvar.

Qatalum er et resultat av nærmere 40 års samarbeid mellom Hydro og Qatalum Petroleum. – Dette er teknologi i verdensklasse utviklet i Norge ved Hydros egne anlegg, sier Giske.

Etter åpningen av Qatalum reiser statsråden videre til De forente arabiske emirater. I underkant av 100 norske selskaper er etablert i dette viktige knutepunktet for næringsvirksomhet i regionen, i all hovedsak innenfor maritim sektor, olje- og gassvirksomhet og høyteknologiske bransjer. Dette er også temaer for næringslivsseminarene i Abu Dhabi 13. april  og i Dubai 14. april i tilknytning til det offisielle besøket. Giske vil også ha egne møter om bedrifters samfunnsansvar og helse, miljø og sikkerhet.

Fakta om Qatalum
Qatalum er et av verdens største og mest moderne aluminiumverk og har hatt en byggeperiode på 25 måneder. Totale investeringer, inkludert oppbygging av driftsorganisasjonen, er på om lag 33 milliarder kroner. Hydros andel er 50 prosent av investeringen, men Hydro vil stå for salg av all produksjon ved verket. Qatalum går nå inn i Hydros globale portefølje som ett av de mest kostnadseffektive verkene noe sted i verden.

Kontaktperson for media:
Senior kommunikasjonsrådgiver Kjell Brataas
22 24 01 28 | 45 29 97 12 | kjb@nhd.dep.no

Kart: GoogleMaps