Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Staten selger Secora

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Staten selger entreprenørselskapet Secora AS. Kjøper er Torghatten ASA, et av Norges største transportkonsern.

Etter en åpen og bred salgsprosess har Nærings- og handelsdepartementet (NHD) og Torghatten ASA i dag signert avtale om overdragelse av alle aksjene i Secora AS fra staten til Torghatten.

- Vi har funnet en langsiktig eier til selskapet, som sammen med de ansatte kan bidra til å bygge videre på det gode fundamentet Secora har etablert, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Secora AS er et maritimt entreprenørselskap med 112 fast ansatte som har administrasjonssenter i Svolvær. Den nye eieren, Torghatten-konsernet, er basert i Brønnøysund. Gjennom datterselskapet Maritime Venture har Torghatten også maritim entreprenørvirksomhet. Konsernet hadde i 2011 en omsetning på om lag 2,4 mrd. kroner.

- Dette vil legge til rette for at Secora får et godt industrielt eierskap samtidig som den regionale forankringen videreføres, sier Giske.

Nærings- og handelsdepartementet fikk i juni 2011 fullmakt fra Stortinget til å selge statens aksjer i Secora AS eller fusjonere selskapet med en industriell aktør

Gjennomføring av transaksjonen forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet. 

Alpha Corporate Finance har vært NHDs rådgiver gjennom salgsprosessen.

 

Til toppen