Historisk arkiv

Offentlige myndigheter tilbys gratis registerinformasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Fra 1. juli kan offentlige myndigheter motta gratis registerinformasjon fra Brønnøysundregistrene. Dette vil bidra til økt gjenbruk av offentlig informasjon mellom offentlige virksomheter.

Pressemelding

Nr.: 51/06
Dato: 4. juli 2006
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Arvid Samland, tel 22 24 65 60

Offentlige myndigheter tilbys gratis registerinformasjon

Fra 1. juli kan offentlige myndigheter motta gratis registerinformasjon fra Brønnøysundregistrene. Dette vil bidra til økt gjenbruk av offentlig informasjon mellom offentlige virksomheter – både statlige, fylkeskommunale og kommunale.

- Jeg er opptatt av at næringslivet skal få en enklere hverdag. Når offentlige virksomheter nå kan utveklse og gjenbruke informasjon innsendt fra næringslivet er dette et viktig skritt mot målet om at det ikke skal være nødvendig for bedriftene å sende samme informasjon til det offentlige mer enn én gang, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Til nå har noen etater har hatt hjemmel for å få opplysninger til bruk i sin egen myndighetsutøvelse gratis, andre ikke, eller det har vært uklart om de har hatt det.

Denne uklarheten er nå fjernet. Gratis tilgang for offentlige myndigheter vil gjøre det enklere å hente ut offentlig registerinformasjon. Det vil gi økt gjenbruk av slik informasjon, samtidig som det blir enklere for dem som har plikt til å sende inn informasjon.

Endringen er tatt inn som ny § 4 a i forskrift 16. desember 2003 nr. 1551 om gebyrer for tjenester fra Brønnøysundregistrene (gebyrforskriften):

http://www.lovdata.no/for/sf/nh/th-20031216-1551-002.html#4