Historisk arkiv

Tjenestedirektivet går i riktig retning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Europaparlamentet skal diskutere tjenestedirektivet 14. -16. februar. I den forbindelse arbeider Regjeringen aktivt for å fremme norske synspunkter, forteller nærings- og handelsminister Odd Eriksen. Nærings- og handelsministeren vil sende nye norske posisjoner før plenumsbehandlingen i februar.

Pressemelding

Nr.: 04/06
Dato: 2. februar 2006
Kontaktperson: Ingrid Braate Prillard, tel: 480 60 503

Tjenestedirektivet går i riktig retning

Europaparlamentet skal diskutere tjenestedirektivet 14. -16. februar. I den forbindelse arbeider Regjeringen aktivt for å fremme norske synspunkter, forteller nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Nærings- og handelsministeren vil sende nye norske posisjoner før plenumsbehandlingen i februar.

- Det er nå viktig å arbeide for at EU ikke tar et skritt tilbake i prosessen, men fortsetter et arbeid hvor en samtidig med å redusere handelsbarrierer, sikrer en god europeisk sosial modell, sier Eriksen.


Europakommisjonens forslag til et tjenestedirektiv ble lagt fram januar 2004 og ble behandlet av IMCO, fagkomiteen i Europaparlamentet, 22. november 2005. Utkastet fra Fagkomiteen i Europaparlamentet, IMCO, har en bedre profil på en rekke viktige områder. Parlamentet i plenum skal behandle direktivforslaget 14. – 16. februar. Europakommisjonen tar sikte på å legge fram et nytt utkast til direktiv til EU-toppmøtet.

- Selv om komiteen har gått i riktig retning, er det fortsatt punkter som er noe uklare. Vi vil følge prosessen videre nøye, og komme med nye kommentarer når det er nødvendig, sier Eriksen.