Historisk arkiv

Etablering i Norge — på engelsk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

For første gang er det laget en samlet oversikt på engelsk over hvordan næringsvirksomhet etableres i Norge. Regjeringen vil trekke ny næringsvirksomhet til Norge for å sikre verdiskaping her i landet.

Pressemelding

Nr.: 01/07
Dato: 8. januar 2007
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Arvid Samland, tel. 22 24 65 60

Etablering i Norge – på engelsk

For første gang er det laget en samlet oversikt på engelsk over hvordan næringsvirksomhet etableres i Norge. Regjeringens mål er at Norge skal være et godt land å drive næringsvirksomhet i. Vi vil tiltrekke oss ny næringsvirksomhet for å sikre verdiskaping her i landet.

Nærings- og handelsdepartementets eget nettsted, www.bedin.no, har laget en ”kokebok” om etablering i Norge. En jevn pågang av henvendelser, ikke minst fra utlandet, ligger bak dette tiltaket.

– Her dekker vi et konkret behov og løser praktiske problemer, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Regjeringen vil gi næringslivet stabile, forutsigbare og konkurransedyktige rammebetingelser, og føre en aktiv næringspolitikk hvor staten er engasjert i partnerskap med næringsliv og arbeidstakere.

Bedin har som formål å gjøre det enklere å starte og drive bedrift. Den engelsk-språklige etablererguiden er et tilpasset resymé av relevant norsk informasjon om bedriftsetablering som ligger på nettstedet.

– Bedin har i snart 10 år vært et av NHDs viktigste redskaper for vellykket etablering og drift av næringsvirksomhet i Norge. I en stadig mer internasjonal verden er denne utvidelsen på mange måter en naturlig videreutvikling, sier Andersen.

Bedin, og søstertjenesten Narviktelefonene, drives av VINN i Narvik på vegne av NHD. Les guiden på Bedins nettsider:

http://www.bedin.no/CWObjekter/Guide_starting-engelsk-TOC.shtml