Historisk arkiv

Svar på spørsmål nr 570 fra stortingsrepresentant Hans Frode Kielland Asmyhr

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Svar vedr. Rederiskatteutvalgets rapport

Stortingets presidentskap
Karl Johans gate 22
0026 OSLO


Deres ref
200600710

Vår ref
200601215-2/GP

Dato
14.03.2006



Svar på spørsmål nr 570 fra stortingsrepresentant Hans Frode Kielland Asmyhr

Jeg viser til telefaks av 8. mars 2006 fra Stortingets presidentskap med oversendelse av spørsmål til skiftlig besvarelse fra representant Hans Frode Kielland Asmyhr.

Spørsmål:

Rederiskatteutvalget har nå lagt frem sin innstilling. Innholdet fra flertallet i utvalget har sjokkert den maritime næringen fordi dersom flertallsinnstillingen blir fulgt opp politisk vil dette bety en rasering av Norge som skipsfartsnasjon. Hvordan vil Statsråden sikre at Norge i fremtiden skal være en av verdens 3 fremste skipsfartsnasjoner?

Svar:

I Soria Moria-erklæringen har regjeringspartiene sagt at vi gjennom gode og stabile rammebetingelser vil bidra til å sikre arbeidsplasser og vekst i de maritime næringer, herunder videreføre og utvide ordninger for sjøfolk. Tilskuddsordningen for sjøfolk er økt med 165 millioner kroner i 2006 og bevilgningen for budsjettåret 2006 utgjør 1225 millioner kroner. Regjeringen har videreført den gjeldende ordningen første halvår 2006, og utvider ordningen for flere sjøfolk om bord på konkurranseutsatte skip i NOR-registeret fra 1. juli 2006.

Den norske rederibeskatningen er til vurdering. Rederiskattutvalget ble satt ned under Bondevik II regjeringen. Finansdepartementet vil sende innstillingen fra utvalget på høring, og regjeringen vil foreta en grundig vurdering av utvalgets forslag og høringsuttalelsene.

Med hilsen
Odd Eriksen