Historisk arkiv

Enoksen møtte Natur og Ungdoms enøkpatrulje

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje – og energiministeren overrakte en sjekk på 50.000 kroner fra Enova til Natur og Ungdoms enøkpatrulje da han møtte Natur og Ungdom uten for sitt kontor i dag. (16.06.06)

Enoksen møtte Natur og Ungdoms enøkpatrulje

Olje – og energiministeren overrakte en sjekk på 50.000 kroner fra Enova til Natur og Ungdoms enøkpatrulje da han møtte Natur og Ungdom uten for sitt kontor i dag.

Enova har nylig opprettet et nytt opplæringsprogram. Målet med programmet er at husholdninger og industri skal endre sitt handlingsmønster og bidra til fornybar energi og energieffektivisering. Det nye Enova-programmet er rettet inn blant annet mot slike tiltak som Natur og Ungdom nå har fått muligheten til å sette i gang i sommer.

Enoksen utfordret Natur og Ungdom til å utbre kunnskap om energieffektivisering og ikke minst om alternativ oppvarming. Olje- og energiministeren oppfordret enøkpatruljen til å notere alt de gjør i patruljen og rapportere tilbake. Dersom Natur og Ungdom registrerer noen spesielt interessante signaler på deres turne, så vil Enova gjerne høre mer om dette.

Effektiv bruk av energi er svært viktig for at vi skal ha en miljøvennlig og effektiv energiforsyning i Norge. Enova, som er ett hovedverktøy i arbeidet med energieffektivisering, rapporterer at de i 2005 oppnådde et resultat på 1 TWh innen dette området.

Det finnes fortsatt et betydelig potensial for mer effektiv bruk av energi i Norge. Dette gjelder først og fremst innen industri og bygninger. Husholdninger kan også igangsette enkle tiltak som gir betydelige gevinster. Enovas rådgivningstjeneste gav råd om tiltak til 22 000 husholdninger i 2005. Med det historiske løftet som når er gjort for finansiering av energieffektivisering og fornybar energi vil vi oppnå enda mer energisparing.

Mandat for Enøk-patruljen

  1. Utbre kunnskap om energieffektivisering og alternativ oppvarming overfor husholdninger og næringsliv i Midt-Norge på en positiv måte.
  2. Notere ned all aktivitet og rapportere tilbake til Enova. Spesielt interessante observasjoner eller signaler er viktig å få tilbakemelding på.
  3. 50 000 stilles til disposisjon for arbeidet.
  4. Utarbeide et regnskap over hvordan pengene er blitt brukt.