Historisk arkiv

Tett kontakt med EU på energiområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Svar fra Odd Roger Enoksen på leder i Aftenposten tirsdag 14. mars (15.03.06)

Tett kontakt med EU på energiområdet

Jeg leser i Aftenpostens leder tirsdag at det er skadelig for Norge at jeg ikke er på møte i Brüssel i dag. Jeg er svært klar over at Norge er en viktig energileverandør til EU. Og jeg er selvfølgelig like klar over hvor viktig det er å ha en tett dialog med EU på energiområdet. Soria Moria-erklæringens ord om at 'regjeringen mer offensivt vil ivareta norske interesser overfor EU og føre en aktiv Europa-politikk på et bredt felt' er en rettesnor i all kontakt som jeg har og vil ha på energifeltet.

Dette gjenspeiles også tydelig i den utstrakte kontakten jeg allerede har hatt med mine europeiske kolleger i løpet av mine fem måneder som olje- og energiminister. Både EUs energikommisær og Storbritannias energiminister har jeg truffet tre ganger hver. Jeg har hatt møter med den tyske, den svenske og den danske energiministeren, sistnevnte sågar to ganger. Jeg har også deltatt på ett nordisk/baltisk formøte. I de fleste av disse møtene har EUs grønnbok vært et gjennomgående tema.

I blant må dessverre oppsatte møter vike for andre, mer presserende oppgaver. Men jeg kan forsikre Aftenpostens lesere om at Norge også framover vil holde en kontinuerlig og tett kontakt med EUs energiministre, både enkeltvis og i større møter.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen