Historisk arkiv

Riis-Johansen møtte Hardangerrådet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen møtte onsdag seks av ordførerne i Hardangerrådet til et dialogmøte om kraftledningen Sima-Samnanger og utredningen av sjøkabel som alternativ.

På møte på Gardermoen deltok ordførerne fra Kvam, Granvin, Eidford, Ullensvang, Odda og Jondal.

Dialogmøtet kom i stand for å diskutere den videre prosessen med gjennomgangen av sjøkabelalternativet til kraftlinjen Sima-Samnanger. Utredningen om sjøkabel skal være ferdig innen 1. februar 2011. I mellomtiden vil anleggsarbeidet på den vedtatte kraftledningen bli begrenset til de delene av linjen som er felles for både den vedtatte linjen og en eventuell sjøkabel.

-Det var et viktig møte for meg for å få innspill fra Hardanger-kommunene. Vi er ikke enige om alt. Men vi har kommet langt i å få en felles forståelse om hvordan prosessen framover skal være, så vi har et felles grunnlag når resultatet fra den eksterne gjennomgangen foreligger, sa olje- og energiminister Terje Riis-Johansen etter møtet.

Hardangerrådet la fram flere krav til hvordan utredningen bør skje. Riis-Johansen lovte at innspillene vil bli tatt med i det videre arbeidet.

Forsidebilde: Terje Riis-Johansen møtte blant andre leder av Hardangerrådet Anved Johan Tveit til dialogmøte i går. Foto: Ole Berthelsen/OED