Historisk arkiv

Møtte oljevernindustri og fiskere i Lofoten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe er i Lofoten for å legge frem resultatene av kunnskapsinnhentingen for petroleumsvirksomhet i det nordøstlige Norskehavet. Han benyttet anledningen til å møte lokal oljevernindustri og Norges Fiskarlag.

Det internasjonale oljevernselskapet NorLense på Fiskebøl var ministerens første stopp i regionen. Daglig leder Terje Olav Hansen fortalt om hvordan kunnskap fra fiskeindustrien har blitt overført og videreutviklet til unike oljevernsprodukter.

Olje- og energiministeren møtte senere en delegasjon fra Norges Fiskarlag og fikk fiskernes respons på de rapportene fra kunnskapsinnhentingen som omhandler fiskerinæringen.

Fredag 23.november har olje- og energiminister Ola Borten Moe invitert til et åpent møte i Svolvær. Der skal åtte av totalt 20 fagrapporter presenteres av de respektive utrederne.

Les mer om kunnskapsinnhentingen her.

OLJEVERNUTSTYR I VERDENSKLASSE: Olje- og energiminister Ola Borten Moe og administrerende direktør Terje Olav Hansen i NorLense besøker produksjonslokalet på Fiskebøl. (Lise Rist/OED)

OLJEVERN FOR BARSKE FORHOLD: Olje- og energiministeren fikk demonstrert hvordan oljevernlensene fungerer i praksis.  (Lise Rist/OED)

 

FISKERNE FORNØYD MED RAPPORTENE: Reidar Nilsen fra Norges Fiskarlag meddelte at de tre rapportene som handlet om fiskerinæringen forsvarte fiskernes synspunkter. (Lise Rist/OED)