Historisk arkiv

Olje- og energidepartementet styrker energidialogen med Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag inngått avtale om økt samarbeid om fornybar energi og energieffektivisering med National Development and Reform Commission. (27.09.06)

Pressemelding

Nr.: 113/06
Dato: 27.09.2006

Kontaktperson:Trude Larstad, 22 24 61 07

Olje- og energidepartementet styrker energidialogen med Kina

Olje- og energidepartementet har i dag inngått avtale om økt samarbeid om fornybar energi og energieffektivisering med National Development and Reform Commission, som har et overordnet ansvar for energisektoren i den kinesiske statsforvaltningen.

-Jeg er glad for at vi nå har tatt nok et skritt videre i vår mangeårige energidialog med Kina, sier statssekretær Anita Utseth som undertegnet avtalen på vegne av Olje- og energidepartementet. Utseth sier at Norge og Kina har samarbeidet i mange år om vannkraft og vannressursforvaltning.

-Økt satsing på fornybar energi og energieffektivisering vil være viktige bidrag for en sikrere energiforsyning og for å redusere utslipp av klimagasser. Et tettere samarbeid vil være til gagn for begge land, og jeg håper også at denne avtalen kan bidra til økt internasjonalisering av vår kompetanse innenfor disse områdene, sier statssekretær Utseth.

Avtalen ble undertegnet under Norgesbesøket til Kinas visestatsminister Zeng Peiyan.

Avtalen legger opp til tettere informasjonsutveksling og konsultasjoner om bl. a. policy, strategier, teknologi, prosjekter og opplæring av personale. Begge land har sterkt fokus på å legge til rette for økt samarbeid mellom energiselskaper og leverandørindustri i Norge og Kina.

Statssekretær Utseth peker på at avtalen om fornybar energi og energieffektivisering med Kina, som en av verdens store energinasjoner, vil være et godt grunnlag for en utvidet energidialog knyttet til norsk kompetanse på hele energisektoren.

Avtalen i pdf format