Historisk arkiv

OSPAR-konsultasjon vedrørende etterlatelse av betongunderstellet til MCP-01

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Regjeringen har i dag besluttet å igangsette en konsultasjonsprosess med de andre partene til OSPAR-konvensjonen (19.05.06)

Pressemelding

Nr.: 64/06
Dato: 19.05.2006

Kontaktperson: Trude Larstad, 22 24 61 07

OSPAR-konsultasjon vedrørende etterlatelse av betongunderstellet til MCP-01

Regjeringen har i dag besluttet å igangsette en konsultasjonsprosess med de andre partene til OSPAR-konvensjonen (Oslo-Paris-konvensjonen om beskyttelse av det marine miljø i det nordøstlige Atlanterhav), i forbindelse med planene om å etterlate betongunderstellet til MCP-01. MCP-01 er en betongplattform som er en del av Frigg transportsystem. Plattformen er lokalisert i britisk sektor. Saksbehandlingen av avslutningsplanen for MCP-01 er harmonisert og koordinert mellom Norge og Storbritannia.

I tråd med vedtaket som ble fattet av OSPAR-kommisjonen i 1998, kan betonginstallasjoner etterlates offshore, dersom myndighetene i vedkommende land gir tillatelse til dette. Tillatelsen må være basert på en samlet vurdering der gitte kriterier må være oppfylt. Før beslutning treffes må det gjennomføres en konsultasjon med de øvrige traktatpartene.

Bakgrunnen for Regjeringens beslutning er disponeringsplanen for MCP-01, som Olje- og energidepartementet mottok i mars 2005. Planen omfatter disponering av overbygningen og betongunderstellet. Disponeringsvedtak for overbygningen ble fattet av Regjeringen 23. november 2005, og innebærer at overbygningen fjernes og tas til land for endelig disponering.

Basert på en totalvurdering konkluderer rettighetshaverne med at etterlatelse er den beste disponeringsløsningen for betongunderstellet til MCP-01. Rettighetshaverne baserer sine vurderinger på forhold som teknisk risiko og risiko for personell, miljøforhold og kostnader.