Historisk arkiv

Sentre for forskningsdrevet innovasjon — Spennende innovasjonsprosjekter innenfor petroleumssektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I dag ble navnet på de fjorten sentrene som er valgt ut til å bli Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) offentliggjort. Blant disse er tre sentre direkte knyttet til petroleumssektoren. (16.06.06)

Pressemelding

Nr.: 80/06
Dato: 16.06.2006

Kontaktperson: Trude Larstad, 22 24 61 07

Sentre for forskningsdrevet innovasjon – Spennende innovasjonsprosjekter innenfor petroleumssektoren

I dag ble navnet på de fjorten sentrene som er valgt ut til å bli Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) offentliggjort. Blant disse er tre sentre direkte knyttet til petroleumssektoren:

  • Centre for e-field and integrated operations for upstream petroleum activities, ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim
  • Multiphase flow assurance innovation centre, ved Institutt for energiteknikk på Kjeller
  • The Michelsen Centre for Industrial Measurement Science and Technology, ved Christian Michelsen Research i Bergen.


SFI-ordningen skal styrke innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning, i nært samarbeid mellom forskningsintensive bedrifter og framstående forskermiljøer. Videre skal ordningen styrke teknologioverføring, internasjonalisering og forskerutdanning.

Hovedkriteriet for utvelgelsen har vært potensial for innovasjon og verdiskaping. Ordningen forutsetter samfinansiering mellom bedrifter, vertsinstitusjon og Forskningsrådet. Bedriftene skal delta aktivt i sentrenes styring, finansiering og forskning.

- SFI-ordningen vil styrke samspillet mellom sterke forskningsmiljøer og forskningsaktive bedrifter i Norge. Jeg vil spesielt peke på de tre sentrene som er knyttet til olje- og gassektoren, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. - Prosjektene er meget interessante, og kan bidra til styrket internasjonal konkurranseevne og til mer effektiv utnyttelse av olje- og gassressursene våre. Sentrene bidrar til verdifull kompetanseheving som vil komme petroleumssektoren til gode i framtiden, sier olje- og energiminister Enoksen.