Historisk arkiv

Norsk-tysk energiworkshop i Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Den norsk-tyske energiworkshopen ’Petroleumsutvinning i nordområdene – Muligheter og utfordringer’ går av stabelen i Tromsø mandag 27. august. Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil innlede og delta på arrangementet.

Den norsk-tyske energiworkshopen ’Petroleumsutvinning i nordområdene – Muligheter og utfordringer’ går av stabelen i Tromsø mandag 27. august. Utenriksminister Jonas Gahr Støre er vertskap for arrangementet, hvor også den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier deltar.  Workshopen er et ledd i nordområdedialogen mellom Norge og Tyskland.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil innlede og delta på arrangementet. 
Statsråden vil i sin innledning understreke at energi er en viktig drivkraft i nordområdestrategien. Verdens behov for en sikker energiforsyning har ført til økt internasjonal interesse for nordområdene, og Norges gode omdømme som pålitelig og sikker energileverandør gjør oss til en interessant partner. Norsk kontinentalsokkel inneholder fortsatt store petroleumsressurser, og det er myndighetenes ansvar å sikre en bærekraftig forvaltning av ressursene ut til markedene.

Etter 25 år med leteaktiviteter i nord, starter nå produksjonen fra området. Gassfeltet Snøhvit kommer i drift om få uker. Oljeforekomstene på Goliat vil sannsynligvis bli utviklet i løpet av noen år, og det seneste funnet, Nucula, er svært lovende. Dette gir grunnlag for en optimisme knyttet til petroleumsaktiviteten som en vesentlig faktor i den økonomiske utviklingen av nordområdene.