Historisk arkiv

Olje- og energiministeren åpnet Arctic Frontiers i Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Konferansen fokuserer på utviklingspotenisalet i Arktis, og de samtidige miljøutfordringene vi møter i denne regionen. Dette fokuset samsvarer godt med regjeringens målsetting om å oppnå bærekraftig vekst og utvikling i nordområdene.

Pressemelding

Nr.: 12/07
Dato: 22.01.2007

Pressekontakt: Trude Borge Iversen, 932 63 957

Olje- og energiministeren åpnet Arctic Frontiers i Tromsø

- Det er en stor ære for meg å åpne Arctic Frontiers. Konferansen fokuserer på utviklingspotenisalet i Arktis, og de samtidige miljøutfordringene vi møter i denne regionen. Dette fokuset samsvarer godt med regjeringens målsetting om å oppnå bærekraftig vekst og utvikling i nordområdene.

Dette sa olje- og energiminister Odd Roger Enoksen da han i dag holdt åpningsinnlegget på Arctic Frontiers konferansen i Tromsø.

- Store deler av norsk Barentshav er fremdeles et umodent område. Myndighetene fokuserer på å utvikle strategisk viktig infrastruktur i de modne delene av Barentshavet, samt utforskning av umodne områder. En ny petroleumsprovins på norsk kontinentalsokkel er i ferd med å vokse frem, sa olje- og energiministeren i sin tale.

- Snøhvit-partnerskapet utreder nå mulighetene for ytterligere produksjonskapasitet på Melkøya LNG, også kjent som Tog II. For at Tog II skal kunne realiseres, må man gjøre nye gassfunn i Snøhvit-området. Ytterligere leteaktivitet er derfor viktig, og funn som Tornerose lover godt for fremtiden.

- Utviklingen av Goliat-funnet er et annet lovende prosjekt. Letebrønnene som så langt har blitt boret, viser at dette er et stort oljefunn. Det er forventet at investeringene ifm. utviklingen av Goliat vil overstige 20 mrd. NOK. Per i dag er Goliat en av de viktigste fremtidige feltutviklinger på norsk sokkel, sa statsråden.

Videre i talen fokuserte statsråd Enoksen på samarbeidet med Russland i nord og den helhetlige forvaltningsplanen som legger grunnlaget for en økosystembasert forvaltning av havområdene utenfor Lofoten og den norske delen av Barentshavet.

Konferansen holdes på Universitetet i Tromsø, og samler rundt 500 deltakere i dagene fra 22. til 26. januar. Mer om konferansen, se www.arctic-frontiers.com

Les hele talen