Historisk arkiv

Strategigruppa for Energi21 er nå klar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Strategigruppa for forskning og teknologiutvikling innenfor energisektoren (Energi21) er nå endelig. Sentrale representanter fra viktige forskningsinstitusjoner og næringer er representert i gruppa, som skal arbeide for økt bærekraftig utvikling og forsyningssikkerhet.

-Dette samarbeidet mellom myndigheter, forskningsinstitusjoner og energinæringen er en unik mulighet til å gjøre Norge enda bedre rustet til å møte utfordringer både knyttet til energi og miljø, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

Med seg i strategiarbeidet har OED fått sentrale representanter fra blant annet EBL, NVE, Enova, Norsk Hydro, ABB, Norges forskningsråd, SINTEF og NTNU. Leder for gruppa er Sverre Gotaas i Statkraft. Siste tilskudd til gruppa er Alexandra Bech Gjørv og Morten Røsæg, begge fra Norsk Hydro.

Bakgrunnen for etableringen av strategigruppa er Olje- og energidepartementets initiativ til å utarbeide en helhetlig strategi for forskning og teknologiutvikling innenfor energisektoren etter modell av forskningsarbeidet Olje- og gass i det 21 århunderet, OG21. Energistrategien har fått navnet Energi21 - Norsk energiforskning for det 21. århundre - og skal ha som overordnet mål å øke verdiskapingen i energisektoren gjennom satsing på FoU og ny teknologi.

-Vi har fått representert et bredt spekter innen forskning og teknologiutvikling innenfor energisektoren. Jeg har stor tro på at gruppa vil få betydning for fremtidens energiforsyning i Norge, sier Enoksen.

Gruppa består av åtte menn og seks kvinner. Strategigruppa skal komme opp med en Forsknings- og utviklingsstrategi (FoU) innen utgangen av januar 2008.

Sammensetning av strategigruppa:
Sverre Gotaas, Statkraft (leder)
Alexandra Bech Gjørv, Norsk Hydro (StatoilHydro fra 1. oktober)
Wenche Teigland, BKK
Morten Røsæg, Norsk Hydro
Arne Sveen, ABB
Anne-Lise Aukner, Nexans Norway
Monica Havskjold, Xrgia
Petter Støa, SINTEF Energiforskning
Bjørg Andresen, IFE
Arne Bredesen, NTNU
Steinar Bysveen, EBL
Anne Kjersti Fahlvik, Norges forskningsråd
Kjell Olav Skjølsvik, Enova
Halvor Kristian Halvorsen, NVE

I juni ledet statssekretær Anita Utseth et nasjonalt dialogmøte for å hente innspill og synspunkter fra aktører og andre interessenter innenfor energiområdet. Les Utseths åpningsinnlegg her.

Les mer om Energi21 på www.energi21.no.