Historisk arkiv

To nye selskaper prekvalifisert som operatører på norsk kontinentalsokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressekontakt: 415 73 500

Olje- og energidepartementet har i forbindelse med Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2006 prekvalifisert E.ON Ruhrgas Norge AS og Petrofac Resources International Ltd som operatører på norsk kontinentalsokkel.

E.ON Ruhrgas Norge AS
Olje- og energidepartementet har i forbindelse med Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2006 prekvalifisert E.ON Ruhrgas Norge AS som operatør på norsk kontinentalsokkel.

E.ON Ruhrgas Norge åpnet kontor i Norge høsten 2003. Selskapet har kjøpt seg inn i ett produserende felt, Njord, og har hatt eierandeler i fem letelisenser i Norskehavet. I TFO 2006 ble E.ON Ruhrgas Norge tildelt eierandeler i ytterligere tre utvinningstillatelser, hvorav ett operatørskap. For mer informasjon om selskapet, se deres nettside.

 

E.ON Ruhrgas Norge eies av E.ON Ruhrgas E&P GmbH, som igjen er et datterselskap av E.ON Ruhrgas AG med hovedkvarter i Essen, Tyskland. E.ON Ruhrgas E&P har oppstrømsaktiviteter i Storbritannia, Russland og Norge. E.ON Group er et av verdens største gass- og kraftselskap, og har operasjoner i over 20 land. Selskapet har over 80 000 ansatte. Selskapet driver foruten olje- og gassvirksomhet, blant annet kjernekraft, kullkraft, vannkraft og vindkraft.

Petrofac Resources International Ltd.
Olje- og energidepartementet har fredag  prekvalifisert Petrofac Resources International Ltd. (Petrofac) som operatør på norsk kontinentalsokkel. Petrofac er dermed det fjerde selskapet som har blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel så langt i 2007.

Petrofac-konsernet har over 7000 ansatte på 17 kontorer over hele verden. Petrofac har lisensinteresser i Algerie, Malaysia, Kirgisistan og Storbritannia. I disse prosjektene er selskapet både operatør og rettighetshaver. I tillegg til dette driver de flere trenings-/beredskapssentre i Storbritannia samt Kasakhstan, hvor totalt ca 30 000 personer gjennomgår trening innen beredskap, krisehåndtering etc. hvert år. For mer informasjon om selskapet, se selskapets nettsted.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

For mer informasjon om prekvalifiseringssystemet samt oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel, se Oljedirektoratets nettsted.