Historisk arkiv

Samferdselsdepartementet: Forskning og utvikling av hydrogen som energiberar i transportsektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Samferdselsdepartementet

- Vi vil halde fram med å støtte opp om forskning og utvikling av hydrogen som eit alternativt, framtidsretta og miljøvennleg drivstoff for køyretøy, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete, da ho i dag la ned grunnsteinen for hydrogenstasjonen på Herøya i Grenland. (31.05.06)

Pressemelding

Nr.: 40/06
Dato: 31.05.06

Samferdselsdepartementet: Forskning og utvikling av hydrogen som energiberar i transportsektoren

- Vi vil halde fram med å støtte opp om forskning og utvikling av hydrogen som eit alternativt, framtidsretta og miljøvennleg drivstoff for køyretøy, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete, da ho i dag la ned grunnsteinen for hydrogenstasjonen på Herøya i Grenland.

- Samferdselsdepartementet vil innføre ei ordning der miljøvenlege hydrogenbilar skal merkast med kjenneteiknet HY. Dette kan til dømes gi slike bilar rett til å køyre i kollektivfeltet, på lik line med den ordninga som alt gjeld for el-bilar, sa samferdselsministeren.

Over 2006-budsjettet til Samferdselsdepartementet er det sett av om lag 22 millionar kroner til støtte for prosjekter for utvikling og bruk av alternative drivstoff og miljøvennleg teknologi i transportsektoren.

Midlane frå Samferdselsdepartementet går til programmet "RENERGI - Framtidas reine energisystem," i regi av i Norges forskningsråd. For 2006 er det over statsbudsjettet løyvd i alt 155 millionar kroner til dette programmet.

Ein vesentleg del av desse midlane går til prosjektet HyNor og har gjort det mogleg å etablere fyrste del av hydrogenvegen mellom Oslo og Stavanger. Dei fyrste hydrogenbilane kan rulle på vegane allereie i 2006. Det blir opning av fyllstasjon for hydrogen i Stavanger 23. august i år, og i dag la samferdselsminister Liv Signe Navarsete ned grunnsteinen for hydrogenstasjonen på Herøya i Grenland.

Til redaksjonen:

For meir informasjon - sjå:

nettsidene til Norges Forskningsråd, forskningsprogrammet RENERGI

nettsidene til Hydro, med opplysningar om hydrogen og hydrogenprosjekt

felles pressemelding av 20.12.05 frå Olje- og energidepartementet og Samferdselsdepartementet, "Satsing på hydrogen: Strategisk råd oppnevnt"