Historisk arkiv

Statens havarikommisjon for transport: Grete Myhre — ny direktør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Grete Myhre, Bærum er i statsråd i dag tilsatt som ny direktør og sjef for Statens havarikommisjon for transport. (24.11.06)

Pressemelding

Nr.: 109/06
Dato: 24.11.06

Statens havarikommisjon for transport: Grete Myhre – ny direktør

Grete Myhre, Bærum, er i statsråd i dag tilsatt som ny direktør og sjef for Statens havarikommisjon for transport. Hun er 65 år og er utdannet cand.psychol. fra Universitetet i Oslo i 1970 og dr.philos fra Universitetet i Bergen i 1983.

Grete Myhre har siden 2001 vært tilsatt som seniorrådgiver i Statens havarikommisjon for transport, og hun har siden april i år fungert som direktør for havarikommisjonen. Hun har tidligere – gjennom flere år – vært knyttet til Flymedisinsk institutt, både som psykolog og avdelingsleder, og hun har også fungert som instituttleder. Grete Myhre har videreutdanning som Aviation Psychologist fra USA, i 1987.

Statens havarikommisjon for transport er et forvaltningsorgan under Samferdselsdepartementet. Havarikommisjonen gjennomfører uavhengige undersøkelser av ulykker og hendelser innen sivil luftfart, jernbane og vegtrafikk - med sikte på å bedre sikkerheten innen disse transportformene. Det er ellers bestemt at kommisjonens oppgaver skal utvides til også å omfatte sjøfart.