Historisk arkiv

Spleiselag sørger for ny veg gjennom Stiklestad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og kulturminister Trond Giske var i dag på Stiklestad for å markere at Regjeringen, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Verdal kommune er blitt enige om et samlet finansieringsopplegg for omlegging av fylkesveger og riksveger i Stiklestadområdet.

For å ivareta og videreutvikle Stiklestad Nasjonale Kultursenter har statlige myndigheter og Verdal kommune gått sammen for å for å gjøre området mer tilgjengelig. Den nye vegløsningen, som er beregnet å koste totalt 22,5 millioner kroner skal finansieres ved hjelp av et spleiselag mellom stat og kommune.

Tre departementer, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Verdal kommune i samarbeid med Stiklestad Nasjonale Kultursenter, bidrar direkte og indirekte til finansiering av vegomleggingen og videre utvikling på Stiklestad for øvrig.

Samferdselsdepartementet bidrar med en samlet bevilgning på 3,25 mill. kroner til omleggingen av riksvegene over årene 2007 og 2008. Nord-Trøndelag fylkeskommune bidrar til vegomleggingen med totalt 8,25 millioner fordelt over årene 2007 og 2008. 

Verdal kommune har bidratt med 4,5 millioner kroner til infrastrukturtiltak i henhold til vedtatt reguleringsplan.

I tillegg skal Kommunal- og regionaldepartementets bidra med 3,25 millioner kroner over årene 2007 og 2008, via Nord-Trøndelag fylkeskommune, for tilrettelegging for bygging av middelaldergården ”Stiklastadir”, som oppføres i regi av Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Midler til drift

Kultur- og kirkedepartementet vil fra og med 2008 øke den årlige driftsbevilgningen til Stiklestad Nasjonale Kultursenter med 1 mill. kroner. Dette vil i tillegg utløse økte driftstilskudd på lokalt og regionalt nivå, i henhold til forutsetninger for driftstilskudd til museer.

Støtten til Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) fra henholdsvis Kommunal- og regionaldepartementet og Kultur- og kirkedepartementet vil sette SNK i stand til å bidra med 6,5 mill. kroner til finansiering av vegomleggingen.

Nettsted: Stiklestad Nasjonale Kultursenter