Historisk arkiv

Regjeringen ut i landet - Stoltenberg besøkte Oslo og Østfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsministeren lanserte blant annet regjeringens planer om en egen Markalov, møtt elever på sommerskole i Oslo og markert byggestart for nytt fengsel i Halden. Besøkene var en del av regjeringens Norge rundt.

Regjeringen ut i landet – statsministeren besøkte Oslo og Østfold

Statsminister Jens Stoltenberg lanserte blant annet regjeringens planer om en egen Markalov, møtte elever på sommerskole i Oslo og markerte byggestart for nytt fengsel i Halden. Besøkene var en del av regjeringens Norge rundt.

I løpet av noen dager i juni har regjeringen besøkt blant annet skoler og utdanningsinstitusjoner, barnehager, bedrifter, sykehus og fengsel. Statsrådene har vært med på åpne møter og møtt det frivillige Norge. Alle landets fylker får besøk. 16 av fylkene har fått besøk i juni, mens Buskerud blir besøkt i august og Rogaland og Hordaland i september.

Oppsummerende pressekonferanse før sommeren
Statsminister Jens Stoltenberg holdt mandag 26. juni den oppsummerende pressekonferansen før sommeren. På pressekonferansen, som ble holdt på Hvaler, oppsummerte statsministeren regjeringens viktigste saker etter åtte måneder og pekte fremover på de store reformene innenfor arbeid og velferd som regjeringen vil legge fram til høsten.

Statsminister Jens Stoltenberg på Hvaler i forbindelse med den avsluttende pressekonferansen

 


Halden fengsel
Regjeringen ga i fjor høst klarsignal for bygging av nytt fengsel i Halden. Når fengselet står ferdig i 2009, vil det gi 251 nye plasser. Fengselet vil være et viktig bidrag til økt fengselskapasitet i østlandsområdet hvor behovet for plasser er stort.

- I dag står det nesten like mange personer i kø for å komme inn til soning som det er innsatte i norske fengsler. Når straffedømte eller tiltalte som venter på dom og soning begår en ny kriminell handling, svekkes tilliten til straffesystemet vårt. Regjeringen vil derfor øke kapasiteten i fengslene, sa statsminister Jens Stoltenberg ved markeringen av byggestart for fengselet i Halden.

Statsministeren assisterer ved fellingen av den første granen

Det er det en stor oppgave å rydde tomten før selve byggingen av fengselet kan starte. Statsministeren markerte starten på byggingen ved å felle den første granen.

Statsministeren er fornøyd med arbeidet


Regjeringen starter arbeidet med egen Markalov
Regjeringen har bestemt at det skal utarbeides en egen lov for vern av Oslomarka. Dette er en del av regjeringens innsats for friluftsliv og naturmiljø. Den nye loven vil gi mulighet til å verne Oslomarka med utgangspunkt i friluftshensyn. Det kan man ikke gjøre i dag.

Statsminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Helen Bjørnøy på Sognsvann ved lansering av regjeringens planer om egen Markalov

Statsminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Helen Bjørnøy lanserte regjeringens planer om egen Markalov på Sognsvann tirsdag 27. juni.


Åpning av Jotunheimstien
Statsministeren åpnet tirsdag 27. juni Jotunheimstien, som er den nyeste lange stien som Den norske turistforeningen har merket opp. Den 32 mil lange stien knytter sammen det mest urbane landskapet Norge har å by på, Vaterland park, og ender opp ved inngangen til Peer Gynts Besseggen. Ruta går opp langs Akerselva, gjennom Nordmarka og over Nittedal og videre nordover gjennom Huldreheimen.

Stien er et samarbeid mellom DNT Oslo og Omegn, Gjøvik og Toten turlag Lillehammer og omland turistforening og Hadeland turlag.

Statsministeren benyttet anledningen til å takke turistforeningen (DNT) som lager og vedlikeholder stier, bygger og driver betjente og ubetjente hytter – og slik gjør det enkelt for alle andre å komme ut på flotte turer.

Statsminister Stoltenberg og miljøvernminister Bjørnøy åpner Jotunheimstien

Statsminister Jens Stoltenberg og miljøverminister Helen Bjørnøy åpnet stien.


Sommerskolen i Oslo
Statsministeren Jens Stoltenberg besøkte Sommerskolen i Oslo på Sagene skole.

Statsminister Jens Stoltenberg sankker med elever på Sommerskolen

Sommerskolen Oslo arrangeres for første gang denne sommeren. Den er et supplerende og gratis tilbud til elever som ønsker å bruke noe av ferien til å forbedre seg eller spesialisere seg ytterligere innenfor basisfagene og de grunnleggende ferdighetene. Totalt er det 3100 påmeldte elever til Sommerskolen til 163 ulike kurs. Sommerskolen er lokalisert på 8 baser på følgende skoler: Grorud skole, Haugenstua skole, Lambertseter skole, Ruseløkka skole, Sagene skole, Skullerud skole, Skøyen skole og Hartvig Nissens videregående skole .

Statsminister Jens Stoltenberg snakker med elever på Sommerskolen