Historisk arkiv

Norge bidrar til ”Grønt fotball-VM”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Johannesburg: Statsminister Jens Stoltenberg besøkte i dag Soccer City Stadium i Soweto i Sør-Afrika hvor han lanserte norsk støtte til ”Grønt fotball-VM” i 2010. Regjeringen åpner for å støtte karbonreduserende tiltak i forbindelse med fotball-VM med 8,5 millioner kroner.

– Det er svært positivt at store arrangementer som fanger verdens oppmerksomhet arbeider bevisst for viktige saker som angår oss alle, slik som miljø og klima, sa Stoltenberg under besøket på Soccer City Stadium.

Sørafrikanske myndigheter har bedt om innspill og bidrag fra en rekke andre land for at Fotball-VM 2010 skal være mest mulig miljø- og klimavennlig.

– Jeg er veldig glad for at Sør-Afrika ønsker å gjennomføre et ”Grønt fotball-VM”. En av komponentene i dette prosjektet er å legge til rette for så lave karbonutslipp som mulig. Regjeringen ønsker derfor i første omgang å betale 500 000 kroner for en undersøkelse som skal identifisere gode karbonreduserende tiltak. Lykkes dette arbeidet, vil regjeringen gå inn med ytterligere 8 millioner kroner til "Grønt fotball-VM" i 2010, sa statsminister Jens Stoltenberg på Soccer CityStadium som blir en hovedarena under VM.