Historisk arkiv

Roser Norges FN-innsats

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

New York: Statsminister Jens Stoltenberg møtte onsdag FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Ban startet møtet med å takke for Norges innsats for å redusere barne- og mødredødelighet og for at Norge har lansert The Global Initiative for å få flere av verdens ledere til å støtte dette viktige arbeidet.

Statsminister Jens Stoltenberg møtte onsdag FNs generalsekretær Ban Ki-moon på hans kontor i FN-hovedkvarteret i New York.

Ban startet møtet med å takke for Norges innsats for å redusere barne- og mødredødelighet og for at Norge har lansert The Global Initiative for å få flere av verdens ledere til å støtte dette viktige arbeidet.

Ban Ki-moon og Stoltenberg drøftet også klimautfordringen og understreket hvor viktig det er å få på plass en ny klimaavtale i København til neste år. For å få til dette var FNs generalsekretær opptatt av aktive og konkrete tiltak. I den sammenheng trakk han fram Norges prosjekt mot avskogning som et godt eksempel. Begge var enige om at det er viktig at den rike verden ikke bare reduserer egne utslipp, men også gjør en innsats for å redusere utslipp andre steder i verden.

– Det er kun gjennom å skape tillit til at vi virkelig vil bidra, og ta en del av regningen, at vi kan få med oss andre land på dette, sa Stoltenberg til generalsekretæren.

Jens Stoltenberg og Ban Ki-moon. Foto: FN
New York: Statsminister Jens Stoltenberg møtte onsdag FNs generalsekretær Ban Ki-moon. UN Photo/Evan Schneider.