Historisk arkiv

Nasjonal minneseremoni:

- En verdig markering for å minnes og takke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Søndag 21. august minnes vi de som døde i angrepene på regjeringskvartalet og Utøya. 77 umistelige liv gikk tapt. Mange ble skadet for livet. Mange bærer sår som ikke synes, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Beslutningen om å arrangere en nasjonal minneseremoni etter angrepene på regjeringskvartalet og Utøya 22. juli er tatt i samråd med de politiske partiene på Stortinget. Seremonien finner sted i Oslo Spektrum klokken 15.00.

Over 6000 gjester vil være tilstede under minneseremonien. Etterlatte, overlevende, pårørende, sammen med hjelpemannskap fra helsevesen, politi, brann- og redningstjeneste, Forsvaret, Sivilforsvaret, frivillige organisasjoner, enkeltpersoner og de som har deltatt i oppfølgingsarbeidet i departementene, AUF og AP er invitert. I tillegg vil representanter fra det offisielle Norge være tilstede.

Kongeparet vil delta, sammen med Kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og prinsesse Astrid. Fra Sverige kommer kronprinsesse Victoria og fra Danmark kronprins Frederik. I tillegg kommer Finlands president og Islands president, samt statsministrene fra de alle nordiske landene.

- Den nasjonale minneseremonien skal være en verdig markering for å minnes, vise omtanke for hverandre og for takke alle som har hjulpet til etter angrepene på regjeringskvartalet og Utøya, sier statsminister Stoltenberg.

Seremonien vil bli overført direkte på NRK, TV2 og TVNorge.

Les mer på www.minneseremoni.no