Historisk arkiv

Statsministeren besøker Harstad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg besøker i dag Harstad. Han møter både representanter for kulturbyen og for oljebyen Harstad.

Første stopp for statsministeren er kulturhuset og kulturkaia i Harstad sentrum. Han får en orientering om kulturvirksomheten i byen som spenner fra kulturskole for barn til Festspillene.

Statsminister Jens Stoltenberg holder en tale hos Statoil i Harstad.
Statsminister Jens Stoltenberg besøker Statoil i Harstad. (Foto: SMK)

Senere drar han til Statoil sitt nyåpnede kontor. Selskapet har åpnet et nytt driftsområde i Harstad.

- Etableringen er et sterkt signal om at Nord-Norge vil bli stadig viktigere for norsk petroleumsvirksomhet, sier Jens Stoltenberg.

Hos Statoil møter han ansatte, representanter for næringsliv, høyskolene og universitene, samt for politikk. Stoltenberg gir en oppsummering av nordområdesatsingen på møtet.

- Utviklingen i nord skaper store muligheter for Norge, men gir oss også et stort ansvar. Da regjeringen tiltrådte i 2005, erklærte vi at nordområdene skulle være regjeringens viktigste strategiske satsing. Åtte år senere kan vi slå fast at vi har oppnådd svært mye, sier Stoltenberg.

Les brosjyren "Nordområdene; store muligheter - stort ansvar" som summerer opp regjeringens satsing på nordområdene siden 2005.

Se film om det som er oppnådd i nordområdene de siste årene.