Historisk arkiv

Norge bidrar til å utrydde polio

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Polio kan utryddes innen 5-6 år. Fra neste år øker Norge sitt bidrag til dette arbeidet til 240 millioner kroner og vi vil fortsette å bidra, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Stiftelsen til Bill og Melinda Gates har beregnet at det vil koste om lag 30 milliarder kroner for full utrydding av polio innen fem år. Med nåværende finansiering mangler det om lag 12 milliarder kroner for å nå dette målet. Norge annonserer sitt økte bidrag på vaksinetoppmøtet i Abu Dhabi denne uken.

- Takket være enorm framgang i 2012 har vi nå en unik mulighet til å lage historie og utrydde polio. Norge er ledende i å bidra til helse og utvikling i verden. Bidraget til å utrydde polio er et annet eksempel på Norges generøse vilje til å gi barn bedre helse hvor enn de er, sier Bill Gates i Bill og Melinda Gates Foundation.

Støtten går gjennom Verdens helseorganisasjon (WHO).

- Fra vår egen historie kjenner vi lidelsen og redselen som poliosmitte fører med seg. Nå har vi muligheten til å utrydde en sykdom som fremdeles skader og dreper, sier utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås.

Les også: Stoltenberg møtte Bill Gates til møter om internasjonal helse i Oslo