Historisk arkiv

Norge fordømmer arrestasjonen av Milinkevitsj

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Vi kan ikke akseptere at hviterussiske myndigheter legger hindringer i veien for forsamlings- og ytringsfriheten i landet, sier statsministeren

Pressemelding

Nr.: 55-06
Dato: 27.04.06

Norge fordømmer arrestasjonen av Milinkevitsj

-Norge fordømmer arrestasjonen av Aleksander Milinkevitsj og tre andre ledende opposisjonspolitikere i Minsk i dag, sier statsminister Jens Stoltenberg. - Vi kan ikke akseptere at hviterussiske myndigheter legger hindringer i veien for forsamlings- og ytringsfriheten i landet, sier statsministeren. -Norge forventer derfor at Milinkevitsj og de øvrige arresterte løslates umiddelbart, sier han.

Milinkevitsj ble arrestert for å ha organisert en ulovlig demonstrasjon i Minsk onsdag kveld, og er idømt en såkalt administrativ straff på fengsel i 15 dager.

-Jeg drøftet politiske friheter med Milinkevitsj under hans besøk her i Oslo 20. april, sier statsministeren. – Også på den bakgrunn fordømmer vi arrestasjonen, sier han.

-Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil drøfte denne saken med sine kolleger på NATOs utenriksministermøte i Sofia i dag, sier Stoltenberg, og understreker at Norge vil fortsette sin aktive støtte til demokratibevegelsen i Hviterussland.

Til red.:

Statsministeren er tilgjengelig for kommentar til denne saken i dag, torsdag 27. april kl. 15.00, på Statsministerens kontor