Historisk arkiv

Statsministeren fordømmer uakseptable handlinger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Regjeringen reagerer skarpt på angrepet på den norske ambassaden i Damaskus. Det er fullstendig uakseptabelt, sier statsminister Jens Stoltenberg. (English version)

Pressemelding

Nr.: 21/2006
Dato: 5. februar 2006

Statsministeren fordømmer uakseptable handlinger

- Regjeringen reagerer skarpt på angrepet på den norske ambassaden i Damaskus. Det er fullstendig uakseptabelt, sier statsminister Jens Stoltenberg.

- Syriske myndigheter er ansvarlige for sikkerheten for den norske ambassaden i Damaskus og vi holder dem ansvarlige. Vi vil fremme erstatningskrav mot Syria og ta saken opp i FN, sier statsministeren.

- Vi er glad for at det norske ambassadepersonellet er i sikkerhet og at norske borgere ikke er kommet til skade så langt vi har fått melding om.

- Det er viktig nå at vi benytter alle tilgjengelige kanaler, både i Norge og internasjonalt, for å bidra til å roe ned situasjonen og legge grunnlaget for kontakt og dialog. Ekstremistene må ikke få styre utviklingen, sier statsministeren.

Statsministeren har i ettermiddag drøftet situasjonen med utenriksminister Jonas Gahr Støre, arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen og justisminister Knut Storberget.

Statsministeren har også hatt samtale med Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen. Han vil også drøfte situasjonen med FNs generalsekretær Kofi Annan.

Regjeringen har vært i kontakt med en rekke andre land og organisasjoner, både i Midtøsten og andre steder.

Utenriksdepartementet har instruert norske ambassader om å orientere vertslandenes myndigheter om den alvorlige situasjonen i Damaskus og anmode om at de nødvendige forholdsregler blir tatt.

Henvendelser om situasjonen kan rettes til Utenriksdepartementet. Informasjon vil bli fortløpende lagt ut på Utenriksdepartementets hjemmeside.