Historisk arkiv

Stoltenberg og Gates inviterer til åpent møte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg tar imot Bill og Melinda Gates på deres første Norges-besøk. I den anledning inviterer de til et åpent møte i Operaen i Oslo, hvor tema er samarbeid mellom næringsliv og myndigheter om store samfunnsoppgaver som fattigdomsbekjempelse.

Statsminister Jens Stoltenberg tar imot Bill og Melinda Gates på deres første Norges-besøk. I den anledning inviterer de til et åpent møte hvor tema er samarbeid mellom næringsliv og myndigheter om store samfunnsoppgaver som fattigdomsbekjempelse.

De vil også diskutere hvordan finanskrisen påvirker bekjempelsen av fattigdom og helsesituasjonen i fattige land, hvilke helseutfordringer verden står overfor og hvilken rolle det private næringsliv kan spille.

Møtet finner sted i Operaen på onsdag 3. juni kl. 13.15.

Bill og Melinda Gates har samarbeidet med norske myndigheter og Jens Stoltenberg særlig innenfor rammene av det internasjonale vaksinefondet, GAVI som arbeider for å vaksinere barn i fattige land.

Diskusjonsmøtet mellom Stoltenberg og Bill og Melinda Gates arrangeres av Utenriksdepartementets Refleks-prosjekt, og er det siste i prosjektets serie av diskusjonsmøter. Det er gratis inngang til møtet, men publikummere må være påmeldte og registrerte. UD vil gå bredt ut med invitasjoner. Alle som ønsker å melde seg på må kontakte UD på refleks@mfa.no.

Priv. til red.:
Møtet er åpent for presse. Pressekontakter for besøket er kommunikasjonssjef Trude Måseide, telefon 95 72 65 10 og kommunikasjonsrådgiver Tor Borgersen, telefon 90 93 89 87.