Historisk arkiv

Stoltenberg varsler økt bruk av oljepenger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg varslet på NHOs årskonferanse onsdag at tiltakene for sysselsetting og velferd som skal legges fram 26. januar, medfører økt bruk av oljepenger.

Statsminister Jens Stoltenberg varsler at tiltakene for sysselsetting og velferd som skal legges fram 26. januar, medfører økt bruk av oljepenger.

– For å møte virkningene av finanskrisen, kan jeg varsle at vi i 2009 vil bruke vesentlig mer av oljeinntektene enn den forventede avkastningen fra pensjonsfondet tilsier, sa Stoltenberg på NHOs årskonferanse onsdag.

Det innebærer at regjeringen bruker den fleksibiliteten handlingsregelen åpner for.

I talen la statsministeren vekt på omfanget av tiltakene som er varslet.

– Det vil bli omfattende tiltak for sysselsetting og velferd, rettet inn mot flere sektorer. Norge vil, gjennom summen av disse tiltakene, ligge i det aller øverste sjiktet blant europeiske land når det gjelder innsats mot krisen, sa Stoltenberg.

Statsministeren understreket at Norge møter krisen fra et bedre utgangspunkt enn de fleste.

– Vi har reserver fordi vi har ført en klok politikk i gode tider. Nå bruker vi reservene for å møte dårlige tider. Regjeringen vil vurdere ytterligere tiltak utover våren og iverksette dem dersom det blir nødvendig, sa Stoltenberg.

Jens Stoltenberg på NHO-konferansen 2009. Foto: Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg varslet på NHOs årskonferanse onsdag at tiltakene for sysselsetting og velferd som skal legges fram 26. januar, medfører økt bruk av oljepenger. Foto: Scanpix.