Historisk arkiv

Stoltenberg gratulerer EU med fredsprisen:

- EU har vært med å trygge fred og demokrati i Europa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- På vegne av den norske regjeringen vil jeg gratulere Den europeiske union med fredsprisen for 2012. Dagens fredspristildeling er en tydelig anerkjennelse av EUs betydning for vedvarende stabilitet og trygghet i Europa, sier statsministeren.

- På vegne av den norske regjeringen vil jeg gratulere Den europeiske union med fredsprisen for 2012. Dagens fredspristildeling er en tydelig anerkjennelse av EUs betydning for vedvarende stabilitet og trygghet i Europa, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Den Norske Nobelkomiteen trekker i sin begrunnelse for tildelingen frem at Unionen og dens forløpere gjennom mer enn seks tiår har bidratt til å fremme fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa.

- Grusomhetene under to verdenskriger skapte en erkjennelse av at landene måtte finne sammen. EU bidro til demokratisering av tidligere diktaturer i Sør-Europa. Etter murens fall fortsatte EU å trygge freden med utvidelse til de nye demokratiene i det sentrale og østlige Europa, sier statsministeren.

- Dette er viktige historiske prosjekter som har bidratt i å trygge freden og stabiliteten i Europa, sier Stoltenberg.