Historisk arkiv

Tilskuddsprosjektet i UD

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Tilskuddsprosjektet i UD

24.11.06

Prosjektet for effektivisering av Utenriksdepartementets tilskuddsforvaltning er nå i gang. Hovedmålet med prosjektet er å effektivisere Utenriksdepartementets tilskuddsforvaltning gjennom harmonisering av regelverk og rutiner.

Det skal etableres enhetlige systemer som sikrer at ordningene blir forvaltet i tråd med lover og regler. Videre skal prosjektet bidra til økt åpenhet omkring departementets tilskuddsforvaltning.

Utenriksministeren har besluttet å foreta en gjennomgang av tilskuddsforvaltningen i Utenriksdepartementet. Hovedmålet er å effektivisere departementets tilskuddsforvaltning gjennom harmonisering av regelverk og rutiner. Det skal etableres enhetlige systemer som sikrer at ordningene blir forvaltet i tråd med lover og regler. Videre skal prosjektet bidra til økt åpenhet omkring departementets tilskuddsforvaltning. Mer effektive systemer for kvalitetskontroll og opplæring skal vurderes. Arbeidet skal legge til grunn de mål som gjelder for den enkelte tilskuddsordning og de forvaltningsmessige krav som følger av instruksverket. Forslag skal bygge på dagens organisasjonsstruktur og gjeldende ansvars- og arbeidsdeling mellom departementet, utenriksstasjonene og Norad.

Forvaltningsrutiner for departementets tilskuddsordninger bør så langt som mulig standardiseres. Dette både for å sikre mest mulig effektiv og hensiktsmessig tilskuddsforvaltning, redusere risiko for feil, og sikre at kravene i det sentrale regelverk blir ivaretatt. Standardisering av forvaltningsrutiner og forvaltningsverktøy vil gjøre det lettere å håndtere kompetanseutfordringene i en organisasjon med stor personalrotasjon. Norad skal trekkes med i arbeidet, og det legges også opp til assistanse fra eksterne konsulenter.

Les mandatet her

Engasjer deg i prosjektet?

Vi ønsker å engasjere bredest mulig i arbeidet med prosjektet og setter derfor stor pris på forslag, spørsmål og kommentarer.

Kontakt prosjektleder Nils Haugstveit, nht@mfa.no , tlf. 22 24 36 57, prosjektsekretær Tom Hunstad, thu@mfa.no , tlf. 22 24 35 90, eller rådgiver Wasim Ul Haque, wulh@mfa.no , tlf. 22 24 32 58. Du kan også kontakte arbeidsgruppene direkte. En fullstendig oversikt over prosjektmedarbeiderne finner du nht@mfa.no.