Historisk arkiv

Angrepet på Norges ambassade i Damaskus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge fordømmer angrepet på og ødeleggelsen av den norske og danske ambassaden i Damaskus lørdag. Utenriksminister Jonas Gahr Støre har vært i kontakt med den syriske utenriksministeren og gjort det klart at vi på norsk side anser det som her er skjedd som fullstendig uakseptabelt og understreket det ansvar syriske myndigheter har for beskyttelsen av ambassaden og ambassadens personell.

04.02.2006

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har vært i kontakt med den syriske utenriksministeren og gjort det klart at vi på norsk side anser det som her er skjedd som fullstendig uakseptabelt og understreket det ansvar syriske myndigheter har for beskyttelsen av ambassaden og ambassadens personell.

Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Syria, og oppfordrer dem som allerede er der til å forlate landet. Det er registrert 35 norske borgere i Syria, herav åtte ved ambassaden. Ambassaden vil bistå med dette og holder nær kontakt med den danske ambassaden og Østerrikes ambassade som representant for EU-formannskapet.

Så langt ambassaden har oversikt over situasjonen, har ingen norske blitt skadet under demonstrasjonene i Damskus.

Utenriksministeren har også vært i kontakt med Danmarks utenriksminister Per Stig Møller og avtalt at de to land skal stå i nær kontakt om den videre utvikling i denne saken.

Ambassaden har drøftet sikkerhetssituasjonen med syriske myndigheter senest torsdag i denne uken og anmodet om at sikkerhetstiltakene ble trappet opp.

Henvendelser om situasjonen i Syria kan rettes til Utenriksdepartementet på telefonnummer 22242020. Utenriksdepartementets hjemmeside vil bli oppdatert fortløpende. Ambassaden i Damaskus er foreløpig ikke tilgjengelig på telefon. Henvendelser bes rettet til UD.