Historisk arkiv

Ibsen centennial award utdelt i Russland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

I helgen delte tidligere kulturminister og leder for Nasjonalkomiteen for Ibsen-satsingen, Lars Roar Langslet, ut Nina Sundbyes Ibsen-statuett til den russiske skuespilleren Natalja M. Tenjakova i Moskva.

Tenjakova er den trettende i rekken som er blitt hedret med denne spesielle prisen i Ibsen-året. Storheter som Glenda Jackson, Isabelle Huppert og Liv Ullmann mottok utmerkelsen i forbindelse med åpningen av Ibsen-året i Oslo rådhus i januar.

Tenjakova får prisen for sin tolkning av Hedda Gabler på åtti-tallet. I mars i år overrakte likestillingsminister Karita Bekkemellem en Ibsen Centennial Award til australske Cate Blanchett for hennes tolkning av samme rolle på BAM i New York. Hedda Gabler er et av de mest spilte stykkene i teaterhistorien, og en av scenekunstens mest utfordrende kvinneroller.

Arrangementet i Moskva ble holdt i det ærverdige Kunstnerteateret i Moskva . Utenriksdepartementets temabaserte vandreutstilling 'Å dikte er å se - Ibsen i vår samtid' åpner samtidig som teaterets museum viser bilder basert på Ibsens Gengangere og Tsjekhovs Måken.

Kunstnerteateret står for arrangementet, i nært samarbeid med den norske ambassaden og Nasjonalteateret i Moskva.

Kontakt: Ambassaden i Moskva v/Bergljot Hovland, PKI-attaché tel. +7 49 59 33 14 10 / mobil: +7 90 37 96 01 06 / bergljot.hovland@mfa.no