Historisk arkiv

World Urban Forum III (WUF III) åpnet i Vancouver, Canada

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ett av de største folkelige FN-arrangement i historien med nærmere 20.000 registrerte deltakere ble søndag åpnet av Canadas statsminister Stephen Harper.

WUF arrangeres annethvert år av FNs bosettingsprogram UN-habitat. Deltakerne kommer fra frivillige organisasjoner, fra forskningsinstitusjoner, media, statlige og halvstatlige organisasjoner som direkte eller indirekte arbeider med urbaniseringsspørsmal lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Temaet for WUF III er "Vår framtid: bærekraftige byer - fra ideer til handling". Stattil stat-forhandlinger skjer ikke under WUF.

Utenriksdepartementet er representert ved statssekretær Anne Stenhammer.

Kontaktperson UD: Erik Berg 00 47 95885734

100 millioner til slumutvikling

Eksekutivdirektør Anna K. Tibaijuka,UN-habitat, og statssekretær i Utenriksdepartementet Anne Stenhammer, undertegnet søndag en programavtale som innebærer en sterk økning i norsk bistand til fattige mennesker i slummen. 100 millioner kroner bevilges over to år til tiltak innen vann og sanitær, infrastrukturutvikling, landspørsmal, kvinner og ungdom. Statssekretær Stenhammer understreket i sitt innlegg at det er nødvendig med en helhetlig utviklingstilnærming hvor fattigdommen på landsbygda og i byene ses i sammenheng. Siden flertallet av fattige nå bor i urbane strøk er det nødvendig å styre mer bistand til utvikling av slumomrader.

  • Kontaktperson UN-habitat: S. Krishnan 0019087648341
  • Kontaktperson UD: Erik Berg