Historisk arkiv

Seminar i Forum for fred og forsoning 21. september 2006: Desentralisering og konflikthåndtering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Seminar i Forum for fred og forsoning 21. september 2006: Desentralisering og konflikthåndtering

Utenriksdepartementet har gleden av å invitere til seminar i Forum for fred og forsoning torsdag 21. september kl 14.00-16.00 i rom 515 i Nordkvartalet, dvs. inngang fra 7. juni-plassen.

Desentralisering, dvs. delegering av makt og beslutningsmyndighet til regionale og lokale myndigheter, har ofte inngått i fredsavtaler etter interne konflikter. Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR) ved Einar Braathen, Berit Aasen og Siri Bjerkreim Hellevik har fått støtte fra UD til å utføre en gjennomgang av litteraturen om desentralisering, konflikt og fredsskaping. På seminaret vil Braathen og Bjerkreim Hellevik presentere de foreløpige funnene.

Seminaret vil foregå på norsk.

Det er åpen deltakelse på seminaret, men vi ønsker påmelding til Kristian Netland (e-post krne@mfa.no) innen 20. september.

Forum for fred og forsoning har som formål å bidra til å styrke den norske kompetansen innen konfliktløsning og forsoningstiltak, og gi innblikk i ny kunnskap og nye trender innen fagfeltet. Forumet skal gi råd til departementet om mulige initiativer og tiltak, samt bygge nettverk mellom ulike aktører som er engasjert i dette arbeidet. Besøk våre nettsider for informasjon om fremtidige seminarer.