Historisk arkiv

Ki-Moon støtter norsk initiativ mot klaseammunisjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

FNs Generalsekretær Ban Ki-Moon uttrykker optimisme på grunn av slutterklæringen fra Oslo- konferansen om klaseammunisjon som fikk tilslutning av hele 46 land 23. februar.

FNs Generalsekretær Ban Ki-Moon uttrykker optimisme på grunn av  slutterklæringen fra Oslo- konferansen om klaseammunisjon som  fikk tilslutning av hele 46 land 23. februar.  Erklæringen  legger grunnlaget for et forbud mot klaseammunisjon innen utgangen av 2008.

- Generalsekretæren ble oppløftet av at 46 land sluttet seg til Oslo-deklarasjonen som gir grunnlag for å jobbe for et forbud mot klaseammunisjon innen utgangen av 2008, sier KI-Moons pressetalskvinne.

Generalsekretæren hilser alle prosesser som kan ende de grusomme humanitære konsekvensene av disse våpnene velkommen. Oslo-deklarasjonen og prosessen i CCW er en gjensidig styrking av hverandre i kampen mot disse våpnene.

46 av 49 land sluttet seg til  erklæringen fra Oslo-konferansen. Japan, Romania og Polen  valgte av ulike grunner å ikke slutte seg til erklæringen. Det neste møtet til initiativet vil finne sted i Lima i mai  2007 .

På fredag 2. mars møter Utenriksminister Jonas Gahr Støre Ban Ki-Moon i FN- hovedkvarteret i New York.