Historisk arkiv

Lover gjenoppbygging av Gaza

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Giverlandskonferansen for palestinerne i Sharm el Sheik samlet 85 land og internasjonale organisasjoner. Det ble ifølge det egyptiske vertskapet gitt løfter om hele 4,5 milliarder US dollar til gjenoppbygging på Gaza.

Giverlandskonferansen for palestinerne i Sharm el Sheik samlet 85 land og internasjonale organisasjoner. Det ble ifølge det egyptiske vertskapet gitt løfter om hele 4,5 milliarder US dollar til gjenoppbygging på Gaza.

Norge Utenriksminister Støre, Egypts utenriksminister Gheit (i midten) og den palestinske statsminister Fayyad møter pressen etter giverlandskonferansen i Sharm el Sheik 2.  mars. Foto: Haakon Svane, UDer med og leder arbeidet for å finne internasjonalt samlende  mekanismer for å finansiere og administrere gjenoppbyggingsarbeidet. Dette arbeidet videreføres i den norskledete giverlandsgruppen AHLC, som vil møtes i Oslo 1. april.

Utenriksministeren hadde i tillegg en rekke bilaterale samtaler i Sharm el Sheik, inkludert med USAs utenriksminister Hillary Clinton og flere arabiske land.

Utenriksminister Støre, Egypts utenriksminister Gheit og den palestinske statsminister Fayyad. Foto: Haakon Svane, UD