Historisk arkiv

Bedre nettsider på norske utenriksstasjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

I 2013 har de norske utenriksstasjonene jobbet med å forbedre innholdet på sine hjemmesider. Nå er de oppdaterte sidene på plass.

Forsiden på London-ambassadens nye nettsider
Forsiden på London-ambassadens nye nettsider (www.norway.org.uk)

Norgesportalen (norway.info) består av nettsidene til mer enn hundre utenriksstasjoner og har mange tusen besøkende hver måned. Stasjonenes nettsider er dit lokalbefolkning og nordmenn i utlandet kan gå for å finne viktig informasjon.  Mange besøker aldri norske ambassader i utlandet, men veldig mange tar turen innom nettsidene. Norgesportalen skal gi et godt møte med våre utenriksstasjoner, både for nordmenn og utlendinger.

Sidene har samme utseende og samme layout som før. Forskjellen ligger i brukervennlighet og tilgjengelighet. Menystrukturen er endret og innholdet har fått et løft. Alle stasjonens tjenester er nå samlet på ett sted, det samme er praktisk informasjon om stasjonen og informasjon til nordmenn. Sosiale medier har fått sin egen «bolig» på nettsidene. Nyttige hurtiglenker er plassert øverst i sideområdet til høyre.

Vi håper sidene er blitt mer brukervennlige. Målet har vært at besøkende på nettsidene enklere skal kunne finne frem til det de trenger. De skal også få mulighet til å sette seg inn i Norges forhold til vertslandet eller vertsorganisasjonen.