Historisk arkiv

91 Ibsen-nettsteder på 18 språk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

– Dette er den bredeste presentasjonen av Ibsen på Internett noensinne, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (05.12)

Pressemelding

Nr.: 212/05
Dato: 02.12.2005

91 Ibsen-nettsteder på 18 språk

91 land har nå fått sitt eget Ibsen-nettsted, som nå finnes på 18 ulike språk. – Dette er den bredeste presentasjonen av Ibsen på Internett noensinne, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Internettsatsingen har fått navnet "Ibsen worldwide" og er et samarbeid mellom Nasjonalkomiteen for Ibsen-satsingen og Utenriksdepartementet.

- Ibsens diktning er et norsk uttrykk, og 2006 er en enestående mulighet til å spre både Ibsen og Norge i utlandet. Nasjonalkomiteen for Ibsen-satsingen og UD arbeider tett sammen om å gjøre Ibsen kjent i utlandet, spesielt i forbindelse med Ibsen-året 2006. En slik nettpresentasjon som ”Ibsen worldwide” vil nå ut til et stort publikum, sier utenriksminister Støre.

Innholdet på nettstedene er hovedsaklig hentet fra Nasjonalkomiteens nettsted ibsen.net. Utenriksdepartementets jobb har bestått i å utvikle et nytt spesialtilpasset nettsted og å oversette disse tekstene til 18 språk. I tillegg vil ambassadene publisere nyheter som er spesielt interessante for det aktuelle landet. Hvert land som har en Norgesportal får også sitt eget Ibsen-nettsted, i alt 91.

”Ibsen worldwide” vil publikum finne fyldig informasjon om Ibsens verker, både som dramatiker, lyriker og billedkunstner, i tillegg til informasjon om hvilke aktører som jobber med Ibsen i dag.