Historisk arkiv

EØS-midler utlyst i Estland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 76/06
Dato: 06.06.06

EØS-midler utlyst i Estland

Estland har nå gjort 183 millioner kroner tilgjengelig for enkeltprosjekter innenfor rammen av EØS-midlene. Støtten finansieres i all hovedsak av Norge, og går blant annet til prosjekter innen helse, miljø og regional utvikling.

– Vi er svært glade over at utlysningen av EØS-midler nå skjer i Estland, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. – Estland er en samarbeidspartner i den nære nordisk-baltiske kretsen. Vi håper at disse midlene bidrar til å styrke samarbeidet med blant annet regionale og lokale myndigheter samt kultur- og utdanningsinstitusjoner, sier Støre.

Det kan søkes om støtte innenfor innsatsområdene miljø, bærekraftig utvikling, bevaring av europeisk kulturarv, menneskelige ressurser, helse og barneomsorg, justissektoren og Schengen, regional utvikling og grensekryssende aktiviteter.

Målet for EØS-midlene er å bidra til å utjevne sosiale og økonomiske forskjeller i EUs ti nye medlemsland, samt i Hellas, Portugal og Spania. Midlene skal bidra til at de nye EU-landene kan møte sine forpliktelser i EU. Det er også et mål at EØS-midlene skal styrke kontakten mellom Norge og de nye medlemslandene på ulike nivå.

Mer informasjon finnes på hjemmesiden til EØS-midlene og Europaportalen.