Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Henrettelsen av Saddam Hussein

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Det er viktig at Iraks tidligere diktator har blitt stilt for retten og dømt for deler av sine forbrytelser mot menneskeheten, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. - Norge er samtidig motstander av dødsstraff på prinsipielt grunnlag, og beklager derfor henrettelsen av Saddam Hussein, sier Støre.(30.12.06)

Pressemelding

Nr.: 169/06
Dato: 30.12.06

Henrettelsen av Saddam Hussein

- Det er viktig at Iraks tidligere diktator har blitt stilt for retten og dømt for deler av sine forbrytelser mot menneskeheten, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Det ville vært ønskelig om også de øvrige forbrytelsene han har begått ble gjenstand for rettslig behandling. En avklaring av ansvaret ville vært positivt for den nødvendige forsoningsprosessen, sier utenriksministeren.

- Norge er samtidig motstander av dødsstraff på prinsipielt grunnlag, og beklager derfor henrettelsen av Saddam Hussein, sier Støre.

- Henrettelsen løser ikke Iraks politiske problemer, herunder den alvorlige sikkerhetssituasjonen. Regjeringen i Irak må derfor, sammen med de ulike grupperingene i landet, fortsette arbeidet for å oppnå sikkerhet og fred for hele befolkningen, sier Støre.

Til toppen