Historisk arkiv

Norge bevilger 10 millioner dollar til den palestinske interimsregjeringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge overfører mandag 6. mars 10 millioner dollar (67 millioner kroner) til et internasjonalt spleiselag for å finansiere lønninger til ansatte i den palestinske selvstyremyndigheten. Det norske bidraget vil gå til betaling av lærerlønninger for februar og mars. (06.03.06)

Pressemelding

Nr.: 33/06
Dato: 06.03.06

Norge bevilger 10 millioner dollar til den palestinske interimsregjeringen

Norge overfører mandag 6. mars 10 millioner dollar (67 millioner kroner) til et internasjonalt spleiselag for å finansiere lønninger til ansatte i den palestinske selvstyremyndigheten. Det norske bidraget vil gå til betaling av lærerlønninger for februar og mars.

- Den norske støtten er finansiell nødhjelp i en situasjon hvor den palestinske interimsregjeringen har et akutt behov for hjelp til å utbetale lønninger, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Over én million palestinere er direkte avhengig av disse inntektene.

- Vårt bidrag er svar på en anmodning fra Kvartettens utsending James Wolfensohn, fremholder utenriksministeren. Også EU, Russland og Saudi Arabia bidrar med midler til dette spleiselaget.

Det er en forutsetning fra giverlandene at lønnsmidlene utbetales av den sittende interimsregjering. En ny palestinsk regjering basert på Hamas’ valgseier forventes å bli etablert senest 28. mars.