Historisk arkiv

Norge og Kina i dialog om menneskerettigheter i Beijing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge ønsker å bidra til å fremme menneskerettighetene i Kina. Derfor sender vi den største delegasjonen Norge har hatt til et Rundebord om menneskerettigheter, sier statssekretær Raymond Johansen. (08.06.06)

Pressemelding

Nr.: 78/06
Dato: 07.06.06

Norge og Kina i dialog om menneskerettigheter i Beijing

Norge ønsker å bidra til å fremme menneskerettighetene i Kina. Derfor sender vi den største delegasjonen Norge har hatt til et Rundebord om menneskerettigheter, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet.

Den 8.-9. juni leder han den norske delegasjonen til det 9. norsk-kinesiske rundebordet om menneskerettigheter i Beijing. Ved siden av en rekke politiske konsultasjoner er Rundebordet delt i et plenum og fire arbeidsgrupper. Arbeidsgruppene behandler temaer knyttet til menneskerettighetene for arbeidstakere, fanger, anholdte og minoriteter. Plenumsdelen for Rundebordet er for første gang åpen for media.

Det er kun Norge og Australia som har menneskerettighetsdialogen med Kina på politisk nivå. Det legges vekt på å få til praktisk samarbeid mellom norske og kinesiske aktører for å konkretisere temaene i arbeidsgruppene.

Over 30 norske og kinesiske institusjoner og organisasjoner deltar, herunder departementer, rettsinstanser, akademiske institusjoner og frivillige organisasjoner. Fra norsk side deltar blant annet Høyesterett, Sivilombudsmannen, Amnesty International, Helsingforskomiteen, Advokat- og Legeforening, LO og NHO. I delegasjonen deltar også statssekretær Anne Rygh Pedersen i Justisdepartementet.

Kontaktperson: Håkon Arald Gulbrandsen, tlf: 97 19 79 67 eller Odd Magne Ruud, tlf: 91668088