Historisk arkiv

Norge ratifiserer FN-konvensjonen mot korrupsjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

58 stater har til nå ratifikisert FN-konvensjonen mot korrupsjon som er et viktig ledd i Norges aktive kamp mot korrupsjon både internasjonalt og nasjonalt. (30.06.06)

Pressemelding

Nr.: 89/06
Dato: 29.06.06

Norge ratifiserer FN-konvensjonen mot korrupsjon

Norge har ratifisert FN-konvensjonen mot korrupsjon. Konvensjonen trådte i kraft 14. desember 2005. 140 stater har signert konvensjonen og 58 stater har til nå ratifisert denne.

Utenriksminister Støre og utviklingsminister Solheim understreker at korrupsjon er et stort problem både nasjonalt og globalt. Ratifikasjon av FN-konvensjonen mot korrupsjon er et viktig ledd i Norges aktive kamp mot korrupsjon både internasjonalt og nasjonalt. Det er nå viktig å arbeide for at konvensjonen får størst mulig gjennomslagskraft.

Konvensjonen er den første globale avtale rettet mot korrupsjon og er mer omfattende og går lenger enn eksisterende, regionale konvensjoner på området. Den er kommet i stand med bidrag både fra utviklingsland og industrialiserte land, og vil utgjøre en felles forpliktende standard i kampen mot denne formen for internasjonal kriminalitet.

Særlig viktig for utviklingslandene er bestemmelsene om tilbakeføring av utbytte fra korrupsjonshandlinger der midler er plassert i andre land.