Historisk arkiv

Regjeringen intensiverer innsatsen for å øke kvinners deltakelse i arbeidet for fred og sikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Handlingsplan for gjennomføringen av FNs Sikkerhetsrådsresolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet lanseres 8. mars av utenriksminister Jonas Gahr Støre på et arrangement på Vestbanen, fra kl. 10:30 til 12:00. (08.03.06)

Pressemelding

Nr.: 35/06
Dato: 07.03.06

Regjeringen intensiverer innsatsen for å øke kvinners deltakelse i arbeidet for fred og sikkerhet

Regjeringens handlingsplan for gjennomføringen av FNs Sikkerhetsrådsresolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet lanseres 8. mars av utenriksminister Jonas Gahr Støre på et arrangement på Vestbanen, fra kl. 10:30 til 12:00.

Regjeringen vil intensivere innsatsen for å øke kvinners deltakelse i sivile og militære fredsoperasjoner, i fredsmekling og fredsbygging, og styrke beskyttelsen av kvinners menneskerettigheter i konfliktrammede områder. Handlingsplanen er utarbeidet av Utenriksdepartementet (UD), Forsvarsdepartementet (FD), Justis- og politidepartementet (JD) og Barne- og likestillingsdepartementet (BLD).

Finansminister Kristin Halvorsen vil åpne arrangementet og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil orientere om handlingsplanens relevans for Forsvaret. Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem vil også være tilstede.

Finlands tidligere forsvarsminister Elisabeth Rehn er arrangementets æresgjest. Rehn skrev FN-rapporten ”Women, War, Peace”, om kvinners situasjon og roller i krig- og konfliktområder sammen med Liberias nåværende president Ellen Johnson Sirleaf.

Gjennomføringen av Sikkerhetsrådsresolusjon 1325 styrker Norges innsats for global sikkerhet, fred og rettferdighet som nedfelt i regjeringserklæringen.

Det blir også et arrangement kl. 16.00. Utviklingsminister Erik Solheim er vert, og Marte Wulff og Janne Formoe bidrar med kulturelle innslag.

Sted:

Stasjonsmesterboligen på Vestbanen i Oslo.

Tidspunkt:

Onsdag 8. mars kl. 10:30 til 12:00.

Kontaktpersoner:

Utenriksdepartementet

Informasjonsrådgiver Rune Bjåstad, 9578 5536.

Informasjonsrådgiver Odd Naustdal, tlf 2224 3012 eller 9114 9490