Historisk arkiv

Skritt i riktig retning for menneskerettighetene i Vietnam - internettskribent løslatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den vietnamesiske læreren og forretningsmannen Nguyen Khac Toan har blitt løslatt fra fengsel i forbindelse med feiringen av vietnamesisk nyttår. -Løslatelsen ønskes velkommen og er et skritt i riktig retning for menneskerettighetene i Vietnam, uttaler statssekretær Raymond Johansen. (14.02.06)

Pressemelding

Nr.: 22/06
Dato: 14.02.06

Skritt i riktig retning for menneskerettighetene i Vietnam. Vietnamesisk internettskribent løslatt fra fengsel

Den vietnamesiske læreren og forretningsmannen Nguyen Khac Toan har blitt løslatt fra fengsel i forbindelse med feiringen av vietnamesisk nyttår. Ngyen Khac Toan ble i 2002 dømt til fengsel i 12 år samt 3 års husarrest fordi han hadde publisert artikler på internett. Dommen er senere redusert til fem år. Etter frigivelsen har det fremkommet opplysninger om at Toan vil være under en form for husarrest.

-Løslatelsen ønskes velkommen og er et skritt i riktig retning for menneskerettighetene i Vietnam, uttaler statssekretær Raymond Johansen.

Norge tok opp saken til Ngyen Khac Toan i forbindelse med møtet i menneskerettighetsdialogen mellom Norge og Vietnam i Hanoi 21.-23. november 2005. På møtet deltok en rekke departementer, rettslige institusjoner, akademia og frivillige organisasjoner med fokus på fangers rettigheter, menneskehandel og minoriteters situasjon.

Kontaktperson: Håkon Arald Gulbrandsen, tlf. 22 24 36 94 / 93 61 72 18